Vijfster wint Scoren door Schoolsport Award

22-09-2022
 
Een initiatief van Sportief Capelle is ‘Scoren door Schoolsport’.
Basisscholen kunnen bij dit project punten ‘scoren’. Dit doen ze bijvoorbeeld door sportdagen of themaweken te organiseren op school zelf, maar ook door deel te nemen aan ‘What’s Your Sport’ of aan de schoolsporttoernooien.
 
Alle scholen die 1000 punten of meer halen ontvangen het keurmerk. Het bijbehorende keurmerkbordje kunnen ze ophangen in of voor de school als bewijs voor hun inzet op het gebied van sport en bewegen.
 
De school met de meeste punten in een schooljaar wordt de ‘Sportiefste School van Capelle’ en wint hiermee de ‘Scoren door Schoolsport Award’. Hierbij gaat het uiteraard voornamelijk om de eer, maar de school verdient ook een waardecheque voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal.
Het schooljaar 2021-2022 is gewonnen door basisschool De Vijfster. Op de tweede plek is geëindigd OBS West en de derde plek is voor  De Fontein.
 
Tevens is er een sportiviteitsprijs uitgereikt door de vakgroep van Capelle voor het sportieve gedrag van de kinderen. Deze is gewonnen door Klim Op Roerdomplaan.
 
Op 21 september is de prijs uitgereikt door Sportief Capelle, de vakgroep van Capelle en de wethouder Sport & Bewegen Harriët Westerdijk.
 
De scholen die het schooljaar 2021-2022 het keurmerk hebben behaald zijn
 
De Vijfster
OBS West
De Fontein
Triangel
Balans
Montessorieschool Capelle
Contrabas
Sjalomschool
CSV
Wonderwind
De Bouwsteen
Het Baken
Pieter Bas
De Cirkel
Klim Op Lijster