Fitheidstest 60+ in sportzaal Schollevaar

16-10-2023
Voldoende bewegen is goed voor iedereen, dat hoeven wij u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Bewegen houdt het lichaam in vorm, verhoogt de stofwisseling, is een basis voor sociale contacten, vermindert stress en het is ook gewoon… leuk!  Kortom: bewegen maakt een mens gelukkiger.
 
In 2023 wordt voor de zevende keer de Fitheidstest voor mensen van 60 jaar en ouder in Capelle aan den IJssel georganiseerd. 

De test wordt afgenomen onder professionele begeleiding. De onderdelen van de test zijn volledig gericht op de algemene dagelijkse handelingen. De resultaten worden meteen na de test met je besproken. Als je het op prijs stelt, kun je  ook leefstijladviezen krijgen. Ook kun je antwoorden krijgen op vragen zoals: beweeg ik genoeg en hoe is het gesteld met mijn uithoudingsvermogen? Ik sport niet omdat ik lichamelijke klachten heb, maar welke manier van bewegen kan ik nog wel? Is het voor mij medisch verantwoord om te sporten en bewegen?
 
De Fitheidstest wordt tussen april en oktober verspreid over het jaar in Capelle aangeboden.
 
 
Film
Onze film geeft een beeld van de inhoud van de fitheidstest. Kijk hier.
 
 
Interview
Of lees het interview met deelnemers op 25 augustus j.l. .
 
 
 
Data en locaties
Datum Wijk Locatie
16 oktober 2023 Schollevaar Sportzaal Schollevaar
Kosten
Om deel te nemen aan de test wordt een eigen bijdrage van € 5,- gevraagd.
 
Aanmelden
Om je aan te melden, klik je in de tabel hierboven op de datum van je keuze. Scrol dan door de agenda en ga naar beneden. Kies daarna de gewenste tijd.