Bewegen in Warm Water

07-12-2020
 
Sportief Capelle wil haar prachtige en gebruiksvriendelijke zwemcomplex voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. ‘Beweegmakelaar Doelgroepen’ Hilke van de Pols is daarom ontzettend blij met de speciale warm water dagen in het doelgroepenbad.
 
“Op deze uren wordt het doelgroepenbad opengesteld voor mensen die extra gebaat zijn met zwemmen in warm water. Bijvoorbeeld mensen die in een revalidatieproces zitten, oncologische patiënten of mensen die door hun leeftijd wat minder mobiel zijn.”
 
Het is een onbegeleide activiteit. “Dit betekent dat mensen geen les krijgen. Ze mogen op dit tijdstip gewoon zelf lekker bewegen, hun oefeningen doen of baantjes zwemmen” verduidelijkt Hilke. “Het water in het doelgroepenbad is altijd 31 graden, dit in tegenstelling tot het water in het wedstrijdbad, dat een temperatuur heeft van 29 graden. “En dat verschil voel je ontzettend.”
 
Uiteraard wordt er vanaf de badrand wel toezicht gehouden op de zwemmers, zodat er veilig en verantwoord kan worden gezwommen. “Iedereen mag trouwens komen tijdens de warm water dagen. Ook mensen die gewoon houden van lekker warm water.”