contact

Adres:
Alkenlaan 85
2903 EB Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010-2588787
 
Let op:
De entree bevindt zich aan de zijde van de Reigerlaan.
Gebruik je een navigatiesysteem? Zet dan Capelle aan den IJssel achter de straatnaam.
 
Parkeren:
Parkeren kan rondom de accommodatie. In 2021 kan er parkeeroverlast zijn of een tijdelijke afsluiting door bouwwerkzaamheden
 
Postadres:
Postbus 159
2900 AD Capelle aan den IJssel

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 07:00-21:00 uur.
Zaterdag en zondag 09:00-12:00 uur.    
  

E-mail:
zwemmen@sportiefcapelle.nl (zwembad)

Bewegen in Warm Water

 
Sportief Capelle wil haar prachtige en gebruiksvriendelijke zwemcomplex voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. ‘Beweegmakelaar Doelgroepen’ Hilke van de Pols is daarom ontzettend blij met de speciale warm water dagen in het doelgroepenbad.
 
“Op deze uren wordt het doelgroepenbad opengesteld voor mensen die extra gebaat zijn met zwemmen in warm water. Bijvoorbeeld mensen die in een revalidatieproces zitten, oncologische patiënten of mensen die door hun leeftijd wat minder mobiel zijn.”
 
Het is een onbegeleide activiteit. “Dit betekent dat mensen geen les krijgen. Ze mogen op dit tijdstip gewoon zelf lekker bewegen, hun oefeningen doen of baantjes zwemmen” verduidelijkt Hilke. “Het water in het doelgroepenbad is altijd 31 graden, dit in tegenstelling tot het water in het wedstrijdbad, dat een temperatuur heeft van 29 graden. “En dat verschil voel je ontzettend.”
 
Uiteraard wordt er vanaf de badrand wel toezicht gehouden op de zwemmers, zodat er veilig en verantwoord kan worden gezwommen. “Iedereen mag trouwens komen tijdens de warm water dagen. Ook mensen die gewoon houden van lekker warm water.”