Aquasporten

AQUAFIT

Sporten op muziek.
Je conditie opbouwen en verbeteren.
Maar ook werken aan spieropbouw.
45 minuten lang plezier en gezelligheid in het water bij AquaFit
Doe je mee?
 

Algemene informatie

AquaFit wordt gegeven in het doelgroepenbad bij een watertemperatuur van +/- 31 graden.
We beginnen de les altijd met een warming- up, om de spieren op te warmen en aan het water te wennen. Bij alle oefeningen daarna ligt het accent vooral op het opbouwen en verbeteren van je conditie (cardio) en het versterken van jouw spieren (kracht). We sluiten af met een coolingdown, om de kans op overbelasting en spierpijn kleiner te maken.
 
Een groepsles AquaFit duurt 45 minuten en is onder begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde instructeurs. Plezier en gezelligheid staan voorop, maar er wordt natuurlijk ook lekker gesport en je wordt voortdurend uitgedaagd om jezelf te verbeteren. Hierdoor vergroot je allerlei vaardigheden, of je nu een beginnend of juist een ervaren zwemmer bent.
 
Zelfs wanneer je herstellende van een blessure bent of chronische pijnklachten hebt, waardoor andere workouts voor jou niet haalbaar zijn, is AquaFit de juiste training voor je. Door het water is het vaak mogelijk om zonder pijn te bewegen. Je hoeft geen ervaren zwemmer te zijn om mee te doen aan de training. We bewegen in ondiep water (+/- 1.40m). Soms maken we gebruik van flexibeams, zwemgewichten en andere sportmaterialen. Trek zwemkleding aan waarin je comfortabel kunt bewegen. 


Tarieven

Los bad              € 7,00
12 badenkaart   € 70,00 (1 jaar geldig)
25 badenkaart   € 140,00 (1 jaar geldig)
 

Tijden

Donderdag 13.00 – 13.45 uur   Doelgroepenbad
Donderdag 14.00 – 14.45 uur   Doelgroepenbad
 

Leuke weetjes

 • AquaFit heeft vele therapeutische voordelen;
 • AquaFit is een compleet fitnessprogramma;
 • De weerstand van het water is van positieve invloed op uw lichaam;
 • AquaFit zorgt voor een hartstimulans, omdat de waterdruk uw bloedcirculatie bevordert;
 • Het risico op letsel is minimaal;
 • Je bouwt explosieve kracht op;
 • Je verbrandt in het water meer calorieën dan op de kant; 
 • Het is perfect voor je gewrichten en spieren;
 • Het verbetert je motoriek en lenigheid;
 • In het water zweet je minder;
 • AquaFit is voor iedere Capellenaar!

Reserveer je zwemmoment

Een les AquaFit is op inschrijving. Wil je gezellig mee doen? Reserveer dan van tevoren je zwemmoment. Dat kan hier.


Vragen?

Mail gerust naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 
 
 

ZWANGERSCHAPSZWEMMEN

Ben je zwanger?
Blijf lekker in beweging en
zwem lekker mee!
45 minuten lang gezelligheid en ontspanning met elkaar.
Doe je mee?
 

Algemene informatie

Zwangerschapszwemmen is de ideale manier om aan je conditie te werken tijdens je zwangerschap. De lessen die wij geven zijn niet bedoeld om te leren zwemmen, maar om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven. Tijdens de les wissel je conditionele en spierversterkende oefeningen af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Al deze oefeningen voer je op eigen tempo en niveau uit. Er komen verschillende drijf-, zwem- en ontspanningsoefeningen aan bod. De les duurt 45 minuten en is in het doelgroepenbad.
 
 
Je kan gedurende je hele zwangerschap meedoen. Je bepaalt zelf in welk stadium van de zwangerschap je begint. Veel vrouwen beginnen ermee wanneer ze zo’n 12 weken zwanger zijn. Zolang je je goed voelt, mag je tot de bevalling blijven zwemmen.
 
Op een leuke en ontspannen manier maak je ook nog eens kennis met andere vrouwen die in verwachting zijn en is het wellicht leuk en waardevol om ervaringen uit te wisselen met elkaar.


Tarieven

Los bad              € 7,00
12 badenkaart   € 70,00 (1 jaar geldig)
(De badenkaart is na je zwangerschap ook in te zetten bij ons andere Aquasportaanbod)
 

Tijden

Woensdag 19.00 – 19.45 uur   Doelgroepenbad
 

Leuke weetjes

 • Je lichaam verandert flink gedurende je zwangerschap. Je komt aan in gewicht en kan je daardoor minder mobiel voelen. In het water merk je hier niets van. Je voelt je juist gewichtsloos.
 • Je werkt aan je conditie en spierkracht. Zwemmen is goed voor je uithoudingsvermogen en zorgt voor sterkere spieren. Dit komt goed van pas bij de bevalling. Ook het herstel na je bevalling gaat vaak sneller met een fit lichaam.
 • Het kan helpen tegen misselijkheid. Ben je bang dat misselijkheid in de weg zit tijdens het zwemmen? Veel zwangere vrouwen merken juist dat ze na het zwemmen minder misselijk zijn.
 • Het is goed voor je baby. Onderzoek laat zien dat beweging tijdens je zwangerschap een positief effect heeft op de hersenontwikkeling van je kleine. Stofjes die je tijdens het sporten vrijmaakt, komen in het bloed van je baby terecht. Deze geven zijn mentale ontwikkeling een boost.
 • Je kan het gedurende je hele zwangerschap doen. Sommige sporten zoals judo en hockey, kan je tijdens je zwangerschap beter vermijden. Andere sporten, zoals hardlopen, zijn in het laatste trimester soms lastig uit te oefenen. Zwemmen kan je echter gedurende je hele zwangerschap doen. 
 • Het kan pijn verlichten. Heb je tijdens je zwangerschap last van rugpijn? Onderzoek heeft aangetoond dat zwemmen deze pijn kan verminderen. Ook van bekkenklachten heb je tijdens het zwemmen minder last, omdat je door het water gedragen wordt.

Reserveer je zwemmoment

Zwangerschapszwemmen is op inschrijving. Wil je gezellig mee doen? Reserveer dan van tevoren je zwemmoment. Dat kan hier.


Vragen?

Mail gerust naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 
 

AQUAJOGGEN

Naast joggen op de kant,
Nu ook eens joggen in het water?
Hoe sneller en harder je beweegt,
Hoe meer weerstand het water geeft.
45 minuten lang plezier en gezelligheid in het water
bij AquaJoggen in diep water d.m.v. een wetbelt.
Doe je mee?
 

Algemene informatie

AquaJoggen wordt gegeven in het doelgroepenbad bij een watertemperatuur van +/- 31 graden. AquaJogging betekent letterlijk: lopen in water, met behulp van een Wetbelt (drijfgordel). De lessen worden ondersteund door muziek. AquaJogging wordt uitgevoerd in diep water.
 
Een groepsles AquaJoggen duurt 45 minuten en is onder begeleiding van een enthousiaste en gediplomeerde instructeur. Plezier en gezelligheid staan voorop, maar er wordt natuurlijk ook lekker gesport en je wordt voortdurend uitgedaagd om jezelf te verbeteren. Je traint je armen, benen en buik en profiteert van de tegendruk van het water. Zo verbeter je met minimale belasting op het lichaam je algehele uithoudingsvermogen en spierkracht. En je bepaalt zelf de intensiteit; hoe sneller je beweegt, hoe hoger de weerstand. Zonder belasting van de gewrichten!
 
Zelfs wanneer je herstellende van een blessure bent of chronische pijnklachten hebt, waardoor andere workouts voor jou niet haalbaar zijn, is AquaJoggen de juiste training voor jou. Door het water is het vaak mogelijk om zonder pijn te bewegen.

Tarieven

Los bad            € 7,00
12 badenkaart € 70,00 (1 jaar geldig)
25 badenkaart  140,00 (1 jaar geldig) 

Tijden

Dinsdag 19.00 – 19.45 uur  Doelgroepenbad
Dinsdag 20.00 – 20.45 uur  Doelgroepenbad  

Leuke weetjes

 • AquaJoggen heeft vele therapeutische voordelen;
 • Aquajoggen is een compleet fitnessprogramma;
 • De druk van het water zorgt voor een natuurlijke aanpassing van je lichaam;
 • AquaJoggen zorgt voor een uitstekende hartstimulans, omdat de waterdruk de bloedcirculatie bevordert;
 • Het risico op letsel is minimaal;
 • Je bouwt explosieve kracht op;
 • Je verbrandt in het water meer calorieën als op de kant;
 • Het is perfect voor je gewrichten;
 • Het verbetert je flexibiliteit;
 • In het water zweet je minder;
 • AquaJoggen is voor iedere Capellenaar!

Reserveer je zwemmoment

Een les AquaFit is op inschrijving. Wil je gezellig mee doen? Reserveer dan van tevoren je zwemmoment. Dat kan hier.


Vragen?

Mail gerust naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

 


TRIMZWEMMEN

Banen zwemmen, heen en weer,
maar ook jouw techniek verbeteren.
Van de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag,
maar misschien zelfs de vlinderslag?
Of altijd al eens dat koprol keerpunt willen oefenen?
Wij leren het jou graag!

 

Algemene informatie

Trimzwemmen is van alle aquasporten het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘pure’ zwemmen houden. Op een afwisselende en plezierige manier wordt onder begeleiding van een deskundige instructeur gewerkt aan conditie, kracht, lenigheid, zwemtechniek en uithoudingsvermogen. Trimzwemmen is in het 25-meterbad en duurt 60 minuten. 

Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen en worden nieuwe zwemslagen aangeleerd. De trainingen zijn gevarieerd en op ieder zijn of haar eigen niveau. Hierbij wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende zwemslagen zoals borstcrawl, rugcrawl en schoolslag, maar ook aan de vlinderslag wordt aandacht besteedt. Wij maken gebruik van onze trainingsmaterialen zoals, beendrijvers, zwemplankjes en flippers. Je mag dit uiteraard ook zelf meenemen.
 
Trimzwemmen is intensief en geschikt voor geoefende zwemmers. Wil je meedoen aan trimzwemmen? Dan is het wel verstandig dat je de basis van de zwemslagen beheerst. Het accent ligt namelijk minder op het aanleren, maar meer op het verbeteren van de zwemslagen. 
 

Tarieven

Los bad             € 7,00
12 badenkaart  € 70,00 (1 jaar geldig)
25 badenkaart  € 140,00 (1 jaar geldig)
 

Tijden

Maandag 14.00 - 15.00 uur  25 meterbad (2 banen)
Dinsdag  21.00 - 22.00 uur  25 meterbad (2 banen)  
 

Leuke weetjes

 • Trimzwemmen is voor iedere leeftijd;
 • Trimzwemmen doe je onder begeleiding van een trainer, die jou opdrachten en aanwijzingen geeft;
 • Er wordt gezwommen aan de hand van een vooraf opgesteld trainingsschema;
 • Je mag en kan je eigen persoonlijke doelen hebben waar je aan wil werken. Misschien wil je wel beter worden als triatleet in het onderdeel zwemmen of heb je altijd al die vlinderslag eens goed onder de knie willen krijgen. Of misschien wil je wel sneller worden op de 100m borstcrawl? Het kan allemaal!
 • Trimzwemmen is altijd in het wedstrijdbad (25m), dit omdat de trainingen redelijk intensief zijn en de temperatuur van het wedstrijdbad hier het meest passend bij is;
 • Je mag je eigen materiaal meenemen (plank, beendrijver, flippers), maar je mag deze ook lenen in Aquapelle

Reserveer je zwemmoment

Een les Trimzwemmen is op inschrijving. Wil je gezellig mee doen? Reserveer dan van tevoren je zwemmoment. Dat kan hier.


Vragen?

Mail gerust naar zwemmen@sportiefcapelle.nl  
 
    

Yes, we kunnen weer Aquasporten

 
Sporten op muziek.
Je conditie opbouwen en verbeteren.
Maar ook werken aan spieropbouw.
 
Of...
 
Naast joggen op de kant,
Nu ook eens joggen in het water?
Hoe sneller en harder je beweegt,
Hoe meer weerstand het water geeft.
 
Of...
 
Banen zwemmen, heen en weer,
maar ook jouw techniek verbeteren.
Van de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag,
maar misschien zelfs de vlinderslag?
Of altijd al eens dat koprol keerpunt willen oefenen?
Wij leren het jou graag!
 
Spreekt 1 of meer van bovenstaande jou aan? Lees dan eens verder en doe een keer mee! Reserveer dan wel van tevoren je zwemmoment. Dat kan hier.