Bewegen op maat

ZWEM-ABC EXTRA

Ieder kind in Capelle aan den IJssel moet zwemles kunnen volgen. Er zijn kinderen die om verschillende redenen niet deel kunnen nemen aan de reguliere lessen voor het zwem-ABC. Mogelijk omdat er bijvoorbeeld een vorm van autisme of een visuele of cognitieve beperking is vastgesteld. Bij Sportief Capelle vinden we dat ieder kind de kans verdient om een diploma te halen, daarom bieden wij Zwem-extra aan. Met deze aangepaste zwemlessen verbeteren we de zwemvaardigheid én vergroten we de kans op een diploma.
 
Zwem-ABC Extra in zwembad Aquapelle - open pdf
 
 

ZWEMMEN MET EEN BEPERKING

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kun je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.
 
 

BANENZWEMMEN IN WARM WATER.

Vind jij het water snel te koud?
Of is het om gezondheidsredenen goed om te bewegen in warm water?
Kom dan lekker banen zwemmen op onze warm water momenten! Je bent welkom vanaf 14 jaar. Zwemdiploma A is verplicht.
Het water is circa 31 graden. 
 
 

REVALIDATIEZWEMMEN IN WARM WATER.

 
Ons doelgroepenbad met warm water is op vrijdagmorgen van 11:30 - 12:00 uur beschikbaar voor revalidatiezwemmen.
Het water is circa 31 graden. Je bent welkom vanaf 14 jaar. Tijdens deze tijd ben je vrij om te doen wat je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld zelfstandig je eigen oefeningen van de fysiotherapeut doen of gewoon lekker in het water dobberen en chillen.
 
Tijdens deze les houden wij toezicht. Er is geen begeleiding om te oefenen.
Vanaf 12:00 uur worden in het doelgroepen- en in het wedstrijdbad weer banen gezwommen. Als je wilt, kun je dus na het revalidatiezwemmen in het zwembad blijven en twee activiteiten combineren.
 
 
 
 
 
 

ZWANGERSCHAPSZWEMMEN

Zwangerschapszwemmen is de ideale manier om aan je conditie te werken tijdens je zwangerschap.
 
De lessen die wij geven zijn niet bedoeld om te leren zwemmen, maar om tijdens je zwangerschap in beweging te blijven. Tijdens de les wissel je conditionele en spierversterkende oefeningen af met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.
 
Al deze oefeningen voer je op eigen tempo en niveau uit. Er komen verschillende drijf-, zwem- en ontspanningsoefeningen aan bod.
De les duurt 45 minuten en is in het doelgroepenbad.
De temperatuur van het water is ca. 30 graden. Waterdiepte 1.25 - 1.40 meter.
 
Je kunt gedurende je hele zwangerschap meedoen. Je bepaalt zelf in welk stadium van de zwangerschap je begint. Veel vrouwen beginnen ermee wanneer ze zo’n 12 weken zwanger zijn. Zolang je je goed voelt, mag je tot de bevalling blijven zwemmen.
 
Op een leuke en ontspannen manier maak je ook nog eens kennis met andere vrouwen die in verwachting zijn. Het is wellicht leuk en waardevol om ervaringen uit te wisselen.