Recreatief zwemmen

 

BANENZWEMMEN

Banenzwemmen is een leuke en gezonde manier om aan jouw conditie te werken. Zeker als je niet direct de behoefte hebt om in een vaste groep te sporten. Je kan zelfstandig aan je conditie werken of gewoon lekker ontspannen in het water. Tijdens het banenzwemmen bepaal je zelf je begin- en eindtijd. Ook het aantal banen of het zwemtempo kies je zelf.

Belangrijke weetjes

 • Om banen te mogen zwemmen is het hebben van een zwemdiploma A verplicht!
 • Banenzwemmen is voor iedereen vanaf 14 jaar.
 • Je volgt de zwemrichting.
 • Je mag niet springen vanaf de kant.
 • Banenzwemmen is in het wedstrijdbad (25m)
 • Er is altijd een baan gereserveerd voor borstcrawlzwemmers, mensen die op tempo zwemmen. De zwemrichting hierbij is rechts heen, links terug.
 • Er is minimaal een baan gereserveerd voor doorzwemmers, mensen die graag door willen zwemmen, maar niet per se op hoog tempo. Ook in deze baan is de zwemrichting rechts heen, links terug. De rest van de banen kan door alle overige baanzwemmers worden gebruikt en noemen wij ‘kletsbanen’. Zwemrichting is in de lengte.  

DISCOZWEMMEN

We zoeken de beste nummers uit en zetten onze discoverlichting aan om jou en al je vrienden een fantastische start van het weekend te geven! Discozwemmen op vrijdagavond is de perfecte manier om jouw weekend mee te beginen!
Ben je tussen 8 t/m 12 jaar oud en minimaal in bezet van je zwemdiploma A? Kom dan samen met je vrienden en vriendinnen heerlijke spelen en zwemmen, terwijl je luistert naar de allerbeste en allernieuwste muziek!
 
Ouders/begeleiders mogen helaas niet meefeesten in het zwembad. Zij kunnen in de horeca plaatsnemen.
Kijk op onze agenda voor de actuele datum voor discozwemmen. Je kunt je plekje reserveren.
 

 

OUDER-KINDZWEMMEN (3 maanden tot en met 3 jaar)

 
Voor het ouder-kindzwemmen verdelen we het doelgroepenbad in twee delen. Er is een deel voor vrijzwemmen en een deel voor ouders die met hun kind een lesje willen volgen. Op ons zwembadrooster vind je de juiste lestijden per leeftijd.
Optie 1: vrijzwemmen (zonder les)
Als je geen les wil volgen maar wel graag met je kind wil zwemmen kun je iedere vrijdagochtend tussen 9:00 en 11:00 terecht, ongeacht de leeftijd van je kind.
 • Het vrijzwemmen is voor kinderen vanaf 3 maanden tot en met 3 jaar oud,
 • Het zwemmen gebeurt samen met een (groot)ouder of andere begeleider
 • Je koopt een los kaartje of een meerbadenkaart. Reserveren is niet nodig.
Optie 2: les volgen
Je kunt ook kiezen om mee te doen aan de lessen. Voor iedere leeftijdsgroep is er een specifiek tijdvak.
 • De lessen zijn voor kinderen vanaf 3 maanden tot en met 3 jaar oud,
 • Het zwemmen gebeurt samen met een (groot)ouder of andere begeleider,
 • Voor of na de les ben je welkom in het andere deel van het bad voor het vrijzwemmen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Je koopt een maandkaart en wordt samen met je kind in de lesgroep geplaatst die bij de leeftijd van je kind hoort. Per les is er ruimte voor 12 kinderen. Voor de les haal je bij de receptie een gekleurd bandje. Door het bandje in te leveren bij de zweminstructeur krijg je toegang tot de les. Als de groep vol zit plaatsen we jou en je kind op de wachtlijst. Het is niet mogelijk om een los kaartje te kopen.
 
Tijdschema lessen
 
Ouder-kindzwemmen tijden
Leeftijd voor de les
Diploma
09:00 – opening deuren
 
 
09:10 – 09:30
3-9 maanden
Guppy 1
09:30 - leswissel*
 
 
09:40 - 10:00
9 maanden tot 15 maanden
Guppy 2 en 3
10:00 - leswissel*
 
 
10:10 - 10:30
15 maanden tot 2,5 jaar
Puppy 1 en 2
10:30 - leswissel*
 
 
10:40 - 11:00
2,5 tot en met 3 jaar
Puppy 3
*Leswissel: de vorige groep verlaat het bad (of verhuist naar het vrijzwemmen) en de volgende lesgroep komt het water in.
          
 

RECREATIEF ZWEMMEN

Kom met je hele familie, alle vriendjes of vriendinnetjes recreatief zwemmen in zwembad Aquapelle en geniet van elkaar. Spelen, duiken, oefenen voor je diploma, het kan allemaal. Maar het is natuurlijk ook ontzettend gezellig. Je kunt terecht in ons wedstrijdbad en in het doelgroepenbad. In dat laatste bad is het water ca. 31 graden.