zwembad

Sportcomplex Aquapelle

Op deze pagina vindt je algemene informatie over het zwembad en zwemmen in sportcomplex Aquapelle. Wil je gelijk naar de programmering of reserveren? Klik dan gelijk op deze link. 
 
Op 1 september 2020 is dit complex geopend voor bezoekers. Sportief Capelle, exploiteert, beheert en onderhoudt de locatie. Het complex heeft een doelgroepenbad, wedstrijdbad, sporthal, tribune voor 200 toeschouwers, een horecagelegenheid en het kantoor van Sportief Capelle. Buiten de accommodatie is er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers.
 
We zijn een CASHLESS accommodatie, dat betekent dat je alleen met PIN kan betalen. Neem wel een muntje mee voor de locker om je spullen tijdens het zwemmen te kunnen opbergen (0,50).
 

Zwembad

Het zwembad heeft een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook is er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden zijn voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten. 
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. In het pand wordt niet met contant geld gewerkt, alles werkt cashless
 

Horeca

In de horeca van Sportcomplex Aquapelle is genoeg ruimte om lekker te zitten of te relaxen na een paar uurtjes zwemmen. De horecagelegenheid bevindt zich tussen de sporthal en het zwembad en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Natuurlijk kan je ook een vers gemalen kopje koffie of thee krijgen.  Of je kan wat lekkers eten, wanneer je aan het wachten bent tot de kinderen klaar zijn met de zwemles. Of gewoon, omdat je even wilt genieten. Let op! betalen kan alleen met PIN.
 

Duurzaam

In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente zijn de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en is het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. 

Programmering en reserveren

Klik hier voor info. over zwemactiviteiten. Per activiteit kun je de tijden en tarieven hier vinden. Klik gerust door.
Klik op de buttons bovenaan de pagina om direct te reserveren.
 

Zwemmen met een beperking

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kan je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.

Naast de reguliere activiteiten heeft Sportief Capelle ook het voornemen om activiteiten aan te gaan bieden welke specifiek gericht zijn op mensen met een beperking. Bij ontwikkelingen berichten we hierover op de website. Als je wensen of ideeën hebt dan horen wij het graag! Mail naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

FAQ

 
Wil je gebruik gaan maken van het zwembad maar heb je nog andere vragen? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. Voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl.  

Burendag een dag voor ontmoeting


Op 25 september is het Nationale Burendag. Van oorsprong een dag waarop buren met elkaar in contact worden gebracht, door middel van bijvoorbeeld een BBQ, een samenwerkingsproject of een goede kop koffie. Zo ontstaan sociale initiatieven en worden contacten en verbindingen tussen groepen mensen bevorderd.
 
Een mooie dag om buren met elkaar in contact te brengen in Sportcomplex Aquapelle. Deze locatie is namelijk bij uitstek geschikt voor ontmoeting. Het ligt immers midden in Capelle a/d IJssel, in het centrum. Het heeft een toffe horecagelegenheid èn sport verbindt natuurlijk. 
 
We nodigen je hierbij dus uit voor een mooie rondleiding. Een 'kijkje in de keuken' van ons mooie, grote sportcomplex met leuke technische snufjes. Na de rondleiding zorgen we voor een lekkere kopje koffie of thee met wat lekkers, zodat je nog even kan napraten met ons en met andere buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. 
 
De rondleiding vindt plaats op dinsdag 21 september overdag (dus niet op de 25e!!).
Via deze link is er de mogelijkheid om een plek voor een rondleiding te boeken en je in te schrijven.
Klik op het pijltje en kies 'Burendag'. Volg vervolgens de stappen.
 
Uiteraard wordt er rekening gehouden met de corona-regels, maar natuurlijk is iedere bezoeker daar medeverantwoordelijk voor. De groepen bestaan uit max 20 personen en vol=vol!  

Later zullen we vaker een rondleiding, kennismaking organiseren. Hou onze site in de gaten voor nieuws hierover.