zwembad

Sportcomplex Aquapelle

Op deze pagina vindt je algemene informatie over het zwembad en zwemmen in sportcomplex Aquapelle. Wil je gelijk naar de programmering of reserveren? Klik dan gelijk op deze link. 
 
Op 1 september 2020 is dit complex geopend voor bezoekers. Sportief Capelle, exploiteert, beheert en onderhoudt de locatie. Het complex heeft een doelgroepenbad, wedstrijdbad, sporthal, tribune voor 200 toeschouwers, een horecagelegenheid en het kantoor van Sportief Capelle. Buiten de accommodatie is er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers
 

Zwembad

Het zwembad heeft een doelgroepenbad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook is er een wedstrijdbad met een bassin van 25 bij 16 meter, met 6 banen dat 2,5 meter diep is. Beide baden zijn voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten. 
 

Toeschouwers

Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. In het pand wordt niet met contant geld gewerkt, alles werkt cashless
 

Horeca

In de horeca van Sportcomplex Aquapelle is genoeg ruimte om lekker te zitten of te relaxen na een paar uurtjes zwemmen. De horecagelegenheid bevindt zich tussen de sporthal en het zwembad en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Natuurlijk kan je ook een vers gemalen kopje koffie of thee krijgen.  Of je kan wat lekkers eten, wanneer je aan het wachten bent tot de kinderen klaar zijn met de zwemles. Of gewoon, omdat je even wilt genieten... 
 

Duurzaam

In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente zijn de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en is het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. 

Programmering en reserveren

Klik hier voor info. over zwemactiviteiten. Klik hieronder om direct te reserveren.
 
Om je aan te melden voor zwemles, klik hieronder.  
 
 

Zwemmen met een beperking

Ook als je minder goed ter been bent of rolstoelgebonden bent, kun je het gebouw op gepaste wijze binnen komen. Op de begane grond, links van de grote toegangstrap, is ook een toegangsdeur. Hier kan je aanbellen en wordt er voor je open gedaan. Je kunt daar de lift nemen naar de eerste etage. In het zwembad is een tillift en een luie trap aanwezig om het water in te komen.

Naast de reguliere activiteiten heeft Sportief Capelle ook het voornemen om activiteiten aan te gaan bieden welke specifiek gericht zijn op mensen met een beperking. Bij ontwikkelingen berichten we hierover op de website. Als je wensen of ideeën hebt dan horen wij het graag! Mail naar zwemmen@sportiefcapelle.nl 
 

FAQ

 
Wil je gebruik gaan maken van het zwembad maar heb je nog andere vragen? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. Voor zwemmen en zwemlessen kan dat via zwemmen@sportiefcapelle.nl. Voor andere vragen via info@sportiefcapelle.nl.  

Sportief Capelle behaalt Licentie Nationale Zwemdiploma’s

 
Sportief Capelle heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald. Daarmee voldoet zwembad Aquapelle aan de meest recente kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.
 
In Nederland haalt jaarlijks gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging, waar je kunt afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C, gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen: de Examenregeling Nationale Zwemdiploma's. Met de invoering van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s krijgt de klant meer duidelijkheid.
 
Sportief Capelle is door de Nationale Raad Zwemveiligheid getoetst op zaken als:
  • is er voldaan aan wet- en regelgeving,
  • zijn alle zweminstructeurs gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG),
  • werken  de zweminstructeurs in sportcomplex Aquapelle volgens de Gedragscode Zwembranche,
  • zijn de zweminstructeurs voldoende opgeleid,
  • is er nagedacht over de manier van lesgeven,
  • hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles,
  • is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.
Sportief Capelle heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald en voldoet daarmee aan de meest recente eisen.
 
Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Alle activiteiten zijn erop gericht dat mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen en plezier hebben in het water, zwemlesaanbieders de hoogste kwaliteit bieden en mensen die werken in de zwembranche zo goed mogelijk zijn opgeleid. Simpel gezegd willen ze dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Sietske Ott, programma coördinator van zwembad Aquapelle: “Wij zijn super trots, dat wij de licentie nu op zak hebben. Wij staan bij Sportief Capelle in alles wat we doen voor kwaliteit en plezier en daarom vinden we het ook zo belangrijk, dat dit in ons zwembad net zo is. Als je kiest voor zwemles in zwembad Aquapelle, dan kies je bewust voor kwaliteit. Daarnaast zorgen we niet alleen voor kwalitatief goede lessen, maar ook voor hele leuke! Zodat alle kinderen lachend het water ingaan en er lachend uitkomen. Met uiteindelijk een zwemdiploma in hun hand.”